dijous, de desembre 13, 2007

BONOS

Bonobo ( Pan Paniscus)

Individu de la família del homínids que comparteix un 99% de l'ADN de l'homo sapiens. És el més intel·ligent dels anomenats primats, te un vocabulari molt extens, sap escoltar i contestar preguntes, escriure amb un ordinador adaptat i obeir ordres complexes. Té consciència d'ell mateix i viu pacíficament en un grup propi, seguint els costums apresos dels seus avantpassats i avantpassades, respectant les espècies veïnes. Es caracteritza pel seu altruisme, empatia, amabilitat, paciència i sensibilitat. És una espècie amenaçada i el perill d'extinció és altíssim.


Bonobord ( Pan Troglodytes Hispanus)
Individu de l'espècie dels homo sàpiens, família dels Pongidae, que comparteix un 99% de l'ADN dels ximpanzés. És un dels més ignorants de les anomenades persones humanes, té un vocabulari limitat i mal articulat, no escolta ningú, contesta el que li rota, no escriu gaire i no obeeix ni els seus. No té consciència ni límits territorials, té problemes de lateralitat en confondre la dreta i l'esquerra, és agressiu i hostil amb les espècies veïnes, agrupa els mascles per fer guerres i caçarlos-los seguint els costums dels seus avantpassats falangistes. És una espècie depredadora i voraç que posa constantment en perill d'extinció els habitants de la nació catalana.

4 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

Un escrit contundent i brillant. Però vols dir que arriba a compartir el 99% d'un ximpanzé?

Anònim ha dit...

Xoia com sempre,genial.
Adeu maca.

Jordi Martinoy i Camós ha dit...

Xoia, ja era hora que et decidíssis a tornar a escriure. Molt bé aquest post!. Per cert, em pensava que escriures quelcom el 8 de desembre. Salutacions. Jordi.

Anònim ha dit...

Una comparació molt encertada.
Me divertit molt llegin-lo.
Felicitats Xoia, continua aixís.