divendres, de novembre 03, 2006

PROPOSTA DE GOVERN

L'endemà de les eleccions, davant l'evidència que cap partit pot governar tot sol, tothom s'aventura a dir la seva sobre quin pacte és el més probable o el millor per Catalunya. Ha guanyat CiU, que de fet són dos, així que els socialistes s'afanyen a dir que si sumem els seus vots amb els de Iniciativa els guanyen d'un, per tant el dret a formar govern tant és dels uns com dels altres. Ben cert, però el President no ha pas de ser necessàriament el cap de la llista més votada, pot ser-ho qui obtingui més vots a la investidura. Dic això perquè jo considero que en Carod, de tots ells, és l'home que més s'ajusta al perfil ideal d'un President de Catalunya. És una persona que sempre ha lluitat per les nostres llibertats, ara i quan anaven maldades, i coneix amb escreix la llengua, la cultura i la història del nostre país, molt més que qualsevol dels altres candidats. Ara bé, tots sabem que a Espanya el tenen com un dimoni, com l'encarnació de tot els mals terribles que els hi poden arribar a venir. Els seus companys del tripartit, expulsant-lo del govern, callant o criticant-lo, hi han contribuït. Vàren demanar el seu cap pel bé del país i el vàren obtenir. Per això sé que proposar en Carod com a president seria com demanar la lluna en un cove, però demanar un sacrifici semblant als companys socialistes seria de justícia i contribuiria a tenir un govern catalanista i d'esquerres de debó.
Jo proposo que el President de la Generalitat sigui en Castells, el número dos de la llista i conseller en funcions, un socialista català molt més ben preparat i adient que en Pepe Montilla. El fracàs de voler fer president de Catalunya un espanyolista, que no coneix bé ni la llengua del país que vol governar, ja s'ha vist a les urnes. Ell no ha guanyat, ni de vots ni d'escons, se n'haurien d'adonar tots plegats. A la gent sobiranista o mínimament catalanista li fa pànic la possibilitat de que sigui ERC qui el faci president. Si fos així, no li perdonarien ni la majoria de militants i molt menys l'electorat. No oblidem que queden les ferides de l'expulsió d'Esquerra del govern i seria de benèits tornar a entrar-hi sense contrapartides fortes a canvi.
Pel bé de tots i principalment del país, el senyor Montilla hauria de plegar "voluntàriament", com ho va fer en Carod, com en Maragall... Seria normal que ara, amb el disgust, tingués un episodi reactiu, estrés o depressió, que li impedís fer-se càrrec de les responsabilitats de govern. Sempre li queda l'escó de Madrid per entretenir-se, no? Diria molt a favor d'ell si deixés la via lliure a un govern d'esquerres catalanista com cal.
Si tal com volen a Madrid els socialistes pacten amb CiU, en Montilla tampoc no serà el president i possiblement, per orgull, també renuncii a ser conseller en cap i se'n torni a Madrid. No és més fàcil sacrificar-se abans i deixar el càrrec i l'oportunitat de governar als seus companys de partit i de llista? Els tercers socis del tripartit ben segur que hi estarien d'acord. I la gent progressista de Catalunya també li ho agrairia.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a promotor de la campanya "Jo també vull un estat propi", et convido a registrar-te a la Xarxa de Blocs Sobiranistes:
www.sobiranistes.info

Anònim ha dit...

Hola Xoia,

I ara què? Què tal si anem plegades a la mani de dijous a la plaça de Sant Jaume?

mercè

Anònim ha dit...

Ara sembla que ja està fet. Hi havia, hi ha i hi haurà raons a favor i d'aquest i de qualsevol altre pacte que hagués fet ERC o de no haver-ne fet cap. Una de les raons a favor de repetir un govern d'esquerres, amb ERC, que faig meva és que permetre que la dreta tornés al govern equivalia a acceptar el fracàs del primer govern catalanista i d'esquerres que molts hem viscut. El primer i l'únic que viuríem perquè sempre ens hauríem de sentir dir que una vegada que les esquerres van governar, no va anar bé.
Espero que tots, tots els socis del govern, partits i persones, reconeguin els errors comesos i s'esforcin per fer un bon govern, amb polítiques progressistes per al país i sobretot per a les persones.

Albert

Jordi Carbó ha dit...

Avui dilluns 6 de Novembre, ja sabem com serà el pròxim govern de Catalunya.
Dic això per que hem sembla vergonyós, que el president de Catalunya només parli un idioma ( el Castellà ), i ni tan sols hagi acabat una carrera.
Que tothom fàcil el que vulgui, i sigui com vulgui, però CARAM!!! Que quan vaig a buscar feina hem demanen mínim 3 idiomes, carrera, experiència i mil coses més!
Si el president del meu país ha de tractar amb d’altres presidents, i decidir com funcionarà el país, potser que siguem una mica més exigents amb ell noooo?
Així doncs, ho veig ven clar, si començo avui mateix a llepar culs, per les pròximes eleccions, JO TAMBÉ PODRÉ SER PRESIDENT. Només hem calens uns fils lligats a mans, peus i cap, i algú que hem faci moure des de les espanyes.

Dit això, ja m’he quedat més tranquil.
Només comentar que si tal com diuen, tant per CiU com per PSC la primera opció era la sociovergencia, no ser per que hem de pactar amb en Jose.
Aquest pacte l’únic que provocarà serà un desgast del PSC i PSOE, amb el ressorgiment del PP a cal’s veïns, i l’enfortiment de CiU a Catalunya, i una possible majoria absoluta a les pròximes eleccions.

Sincerament crec que la millor opció és quedar-nos a l’oposició, i si volen alguna cosa que ens vinguin a buscar. Que per algina cosa som d’esquerres i nacionalistes. I amb aquest pacte sembla que només siguem d’esquerres.

una abraçada

Jordi C

Anònim ha dit...

Discrepo de què sigui bo quedar-nos a l'oposició. Ens condemnaria a l'ostracisme polític i mediàtic, i els nostres alcaldes no veurien ni un cèntim. Prefereixo que gestionem nosaltres departaments com Cultura, Governació, relacions exteriors, etc... que no pas que ho facin altres. Dit això, també em produeix moltes reserves la figura del Sr. Montilla. Salut. Jordi.

Anònim ha dit...

Tinc una opinió molt semblant a la d'en Jordi; crec que la jugada d'en Carod és molt arriscada; i és que l'assetjament constant a que ens hem vist sotmesos serà molt superior aquests dies, al fer president en Montilla, una figura a la qual jo també tinc les meves reserves fer president. Espero que ens surti bé, pero en dependrà totalment que sigui un govern fort, sense escàndols, i que duri quatre anys. Del contrari ...

Xevi

Anònim ha dit...

seria una bona manera d'arreglar aquest merdé, però per desgràcia no crec pas que et facin cas. Llàstima!!!

Anònim ha dit...

Hagues estat la solució que ens hagues agradat més a la gent que hem votat esquerra, però fer president a una persona que no s'ha presentat com a presidenciable, per molt que ens agradi més aquesta opció, crec que si seria enganyar a la gent. El pacte amb el PSC es feia amb en Monti a davant o ens quedavem a l'oposició. Pactar amb en Mas em sembla que era un suicidi polític

Xevi

pompe1 ha dit...

Alguns fan gràcia, com si `fer política nacionalista es contradigués a la política social.