dimecres, de gener 31, 2007

LES HORES DE CASTELLÀ



Ja es veia a venir que poc en podíem esperar res de bo del nou conseller d’Educació ni dels seus companys de govern. Un cop més, els socialistes catalans han posat en evidència la servitud als seus superiors de Madrid, prioritzant els interessos espanyols i trepitjant els drets de Catalunya. I un cop més els socialistes espanyols han posat en evidència la seva prepotència, autoritarisme i manca de respecte per les institucions catalanes, prioritzant l’espanyolisme per damunt la ideologia democràtica d'esquerres. No hi ha pas res a fer, mani qui mani, sempre tindrem Espanya en contra nostra. La majoria d’espanyols, de dretes o d’esquerres, tenen en comú la prioritat de la defensa de la unitat d’Espanya i de la seva llengua i cultura, sense amagar l’odi que ens tenen als catalans i bascos perquè no volem ser els seus esclaus. Contínuament fan prevaler els seus drets de conquesta amb més o menys bones arts: ens donen un caramel i, mentre ens el mengem, ens buiden la nevera.
Ja poden anar parlant del desplegament del nou Estatut, si a Madrid s’hi eixuguen el cul. Ara, a cop de decret, tots els nens de Catalunya hauran de fer una hora més de castellà a la setmana. No en tenen prou de parlar-lo a casa seva, de sentir-lo a la televisió i al cine, d’utilitzar-lo al carrer i a les botigues, de llegir-lo en la majoria de jocs, entreteniments i productes comercials que arriben a la seves mans. Segons aquesta ministra els estudiants tenen un nivell baix en llengua castellana. Pot ser que sigui així, però no se li ha acudit de pensar que la riquesa de la llengua no s’aprèn a les escoles sinó practicant-la amb interlocutors que la dominin, llegint-la en llibres adients i escoltant-la en mitjans audiovisuals que no la destrueixin?
Per altra banda, no se li ha acudit al senyor Ernest Maragall de parar una mica l’orella quan va pel carrer, quan mira TV3 o fins i tot quan parla amb tota la claca dels seus amics de la “gauche divine” per adonar-se de quina llengua parlen majoritàriament? Si es neteja una mica el forat amb un bastonet de cotó, podrà afinar més i adonar-se’n del nivell de català que té la poca gent que el parla pel carrer, quin vocabulari, fonètica i sintaxi utilitzen molts dels actors i alguns presentadors de TV3 i la modalitat de catanyol que parlen certs personatges del seu entorn. També es pot acostar a un Institut de Secundària i comprovar objectivament el coneixement real d’ambdues llengües i quants podrien obtenir el nivell C de català.
Tants de diners que es gasta el Govern amb informes inútils, valdria més que els invertissin fent un estudi sobre el nivell real de coneixement del català dels alumnes de setze anys i que li enviessin els resultats a la ministra, perquè abans de fer decrets estudii una mica, que ja li convé.
Evidentment que els catalans, especialment pares i mestres, ens hauríem de rebel·lar contra aquest decret i no fotre'n ni cas, però si s’ha d’aplicar tal com diu el conseller, apa si ho tindria ben clar jo! Que comptin les hores de pati i encara en sobraran...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment ets políticament incorrecte però dones en el clau!
Només una observació, jo ni en l´hora del pati, la llengua d´ús social -i el pati durant l´esbarjo és evident que és ús social i vehicular-per sobre de tot ha de ser el català als Països Catalans !

kanopus06 ha dit...

Aneu votant el sociates indirectament... ja us està bé.
Quan ho va intentar el PP, la Carme Laura Gil no va aplicar la norma, i la va tombar al constitucional.
Ara amb aquest govern de regionalistes d'esquerres ningú té collons de plantar cara.
Colla d'hipòcrites esquerranosos.